news

Vernissage 'Kleurklanken' - Expositie van Arja Molenaar

Adriaan Meij

Op zaterdagmiddag 12 september om 16 uur opent Zael een expositie van het werk van Arja Molenaar. Arja is een veelzijdige kunstenares en musicus, die in verschillende disciplines expressieve, lyrische, maar ook verstilde en melancholieke kunst vertaalt op doek, in beeld, in woord en in muziek. 'Kleurklanken en woordbeelden', zoals zij ze noemt.

De toegang is gratis, en u kunt op elk moment binnenlopen. Toch stellen wij het op prijs als u zich via deze website inschrijft. 

De kleine vernissage, waarbij u hartelijk welkom bent, loopt vooruit op de voorstelling op 19 september van de muzikale vertelling “Bijna iedereen kon vliegen..” van haar, Carolien Fleumer en Yvonne Schwerzel die dan in Zael in première gaat. Pianiste en zangdocente Carolien Fleumer van Couleur Vocale uit Diever opent de expositie met een toespraakje en pianospel.

Zael stimuleert dit project omdat het een goed voorbeeld is van hoe mensen in hoogwaardige kunstzinnigheid zich met elkaar verbinden en tot uitwisseling van creativiteit en betrokkenheid komen.

Openingstijden

Vernissage zaterdag 12 september van 16:00-17:30 uur.

Woensdag 16 september van 14:00-16:00 uur.

Zaterdag 19 september van 14:00-16:00 uur.

Zaterdag 19 september tijdens en na de voorstelling “Bijna iedereen kon vliegen..” van 20:00-23:00 uur.

Zondag 20 september van 14:00-17:00 uur.

Arja publiceerde een prijs winnend gedicht in “Door ‘t lint”, een verzameling kunstuitingen rondom het thema borstkanker uitgegeven door Aquazz en de Stichting Pink Ribbon die wetenschappelijk onderzoek en projecten rondom borstkanker financiert. Ook publiceerde zij schilderijen en gedichten in het culturele magazine “Schoon Schip”.  Voorbeelden staan op haar website en haar Facebook pagina.

Arja Molenaar studeerde aan de Pedagogische Academie en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Naast beeldende kunst (illustraties, schilderijen, sculpturen) schrijft, musiceert en componeert ze en geeft ze (gitaar)les. Over de combinatie van kunst en muziek in haar leven zegt zij: “Kunst en muziek komen voor mij uit dezelfde spirituele bron, ik geef slechts door wat  al in de schepping aanwezig is. Als synestheet ervaar ik de wereld  in kleuren en klanken; deze vertaal ik op doek, in beelden, in muziek en in woorden. Soms schilder ik met woorden, soms vertel ik in kleuren of spreek ik met beelden. En in alles hoor en zie ik muziek, doortrekt muziek mij in klanken, melodieën, ritmes en kleuren”.

Arja deed opleidingen in gehandicaptenzorg, kunst en onderwijs, waarin zij ook werkzaam was.

Omdat zij aanvankelijk  huiverde voor het  onzekere bestaan van beeldend kunstenaar, in combinatie met de alleen zorg voor haar kinderen, koos zij bewust voor het onderwijs, maar zoals zij zegt:  'Het leven had andere plannen en nadat ik door een ingrijpend ongeluk – (een boom viel op haar hoofd) - het vak van leerkracht niet meer kon uitoefenen is zowel de muziek als  beeldende kunst (goddank!) weer een wezenlijk onderdeel van mijn bestaan geworden. In mijn creativiteit hervond ik mijn levenskracht.'

De toegang is gratis. Bezoekers mogen een vrijwillige bijdrage achterlaten.


Laat een reactie achter

Denk er aan dat berichten gemodereerd zijn en dus niet direct geplaatst worden.