news

Traditionele tangosalon

Adriaan Meij

De toegang tot de tangosalon van 19:30-23:30 uur is €7,50,- per persoon. Er zijn lekkere hapjes en drankjes.

Disc Jockey is de zeer ervaren Meppelse Hendrika Hummeling. Zij voorziet al tien jaar tango salons van sfeervolle muziek.  “Ik draai kwaliteitsmuziek”, zegt zij. “Traditionele tangomuziek bestaat  uit tango, wals en milonga, maar ook wel uit foxtrot en chacarera. Ter afwisseling draai ik setjes neo-tango en non-tango-specials”.

De tangosalon in Zael vloeit voort uit de tangolessen en tangosalons die van januari tot en met maart 2015 in Zael zijn gehouden. Daaruit is samenwerking ontstaan met dansleraar Hans van den Brink en met Annettte van der Steen van de Uelenspieghel in Uffelte. Een voorbeeld van een tangosalon staat hier. Zael heeft een klassieke sfeer met zijn grenen vloer, schilderijen en poppen en volgens de kenners Hans en Annette een uitstekende dansvloer.

Wat kun je verwachten?

Hendrika heeft al een speellijst samengesteld. Zij gaat daar heel flexibel mee om en draait ook verzoeknummers. Voorbeelden waar je alvast naar kunt luisteren zijn:

 * Fumando Espero - tango 1927 - Francisco Lomuto

Noches De Amor - wals 1940 - Francisco Canaro

* Bahia Blanca - tango 1953 - Carlos Di Sarli

Oblivion - milonga campera 1986 - Astor Piazzolla

Recuerdo - tango 1997 - Lalo Schifrin

Verano Porteño - elektrotango (neo) 2005 - Tango Dorado.

De Argentijnse tango is een prachtige ingetogen dansvorm die iedereen kan leren en tot op hoge leeftijd kan blijven beoefenen. In deze dans staat het contact, de communicatie en het samenspel van leiden en volgen centraal. Het vormgeven aan de snel wisselende emoties in de hartstochtelijke muziek maakt het tot een sensuele belevenis.

Adriaan Meij: “Tijdens de tango avond in Zael op 15 november 2014 ging mijn hart open. Ik smelt nu eenmaal van de muziek die verdriet  in hoop en dans omzet. De dansers zeiden dat de ambiance en de vloer van Zael zich erg goed voor de Argentijnse tango leenden. Het virus heeft mij aangeraakt.”

Hans van den Brink: “samen als één lijf over de dansvloer bewegen , zonder dat er een woord over is gezegd, grenst aan magie. Het vraagt gerichtheid op elkaar, creativiteit, initiatief, duidelijkheid en vooral communicatie.  Gevorderde dansers nemen elkaar mee in de gezamenlijke beweging. Iedere danser heeft de vrijheid een eigen stijl te ontwikkelen. Samen uit de voeten kunnen en elkaar weer vinden als het even niet lukt, is giga spannend en topsport in teamwork”.

Argentijnse tango wordt door de echte Argentijnse tangodansers gezien als een metafoor voor het leven. In ieder tangonummer komen ongeveer alle emoties voor die die we normaal gesproken in een heel leven meemaken. De tango nodigt uit om met respect met de ander en de omstandigheden een mooie ervaring te laten ontstaan. Vanuit oprechtheid de gemoedsbewegingen in onafhankelijkheid te delen. Al die voor ons allen herkenbare gevoelens die we zo gewend zijn verborgen te houden. Hoe simpel wordt het leven dan? Niets menselijks is ons dan meer vreemd.


Laat een reactie achter

Denk er aan dat berichten gemodereerd zijn en dus niet direct geplaatst worden.