Muziekavond 'Memories'

Een avond vol liefde

Op zaterdagavond 21 november geeft het Meppeler duo Nice and Easy een intieme, lichte muziekavond in Zael over verlangen, weemoed, hartstocht, eenzaamheid en vergankelijkheid: over Liefde in onze tijd. Frans Schulze (piano) en Frieda Bosch (zang) zingen en spelen evergreens en luisterliedjes. Zael verandert in een café-chantant waar iedereen met een drankje gemakkelijk en ontspannen geniet van het bij elkaar te zijn en misschien een dansje waagt.

Nice & Easy roept ieders herinneringen op met evergreens en liedjes vanaf de jaren vijftig die beroemd geworden zijn en waar iedereen wel een associatie mee heeft. Zij kunnen dat als geen ander omdat zij zingen en spelen diep uit het hart.

Kaarten

De toegang tot het café chantant is €8,-. Kaarten kunnen hierboven direct online besteld worden. Kaarten kunnen ook afgehaald worden bij Boekhandel Riemer Barth aan de Wheem.

Programma

Zael open 19:30 uur met, koffie, thee of een drankje

Aanvang voorstelling 20:00 uur

20:00-20:35 Verwachtingsvol

20:40-21:00 Pauze

21:00-21:40 Dicht bij jou

21:40- 22:00 Pauze

22:00- 22:40 Wereld vol liefde 

22:40-23:30 Nazit en Afscheid

Over het programma

"Het Duo Nice and Easy specialiseert zich in het ten gehore brengen van een breed repertoire. Hun beider muzikale veelzijdigheid en belangstelling voor de betere Evergreens en veelal Nederlandse chansons staan borg voor een avondvullend optreden vol emotie, charme en afgewisseld met hier en daar een kleine toelichting door beiden. Veel bekende nummers komen oor-strelend voorbij zoals:

  • I WILL WAIT FOR YOU , oorspronkelijke titel "Je ne pourrais jamais vivre sans toi"" uit de film "Les parapluies de Cherbourg" van componist Michel Legrand, met een Engelse tekst van Norman Gimbel. Uitgeroepen tot  Beste Song in 1966 en gewaardeerd met de Academy Award in dat jaar.
  • HELLO, song van Lionel Richi uit zijn  Multi platium album "Can't  slow down in 1984.   Weet je nog: "Hello, is it me you're looking for...?"
  • WHAT A DIFFERENCE A DAY MADE,  oorspronkelijk een Spaanse song. Maar in de Engelse vertaling vooral bekend geworden in de uitvoering van Dinah Washington.
  • STAY WITH ME TILL THE MORNING,  De melodie is oorspronkelijk van W. A. Mozert, uit het middendeel van het Klarinetconcert. De Engelse orkestleider Tom Parker heeft deze compositie bewerkt voor zijn album The Young Amadeus, door New London Chorale met zang van de helaas veel te vroeg overleden Vicki Brown.
  • FLY ME TO THE MOON, oorspronkelijk geschreven in 1954 door Bart Howard als "In other Words".  De versie van Frank Sinatra in 1964 bleef altijd verbonden aan de Apollo missie naar de maan in dat jaar.
  • THE NEARNESS OF YOU, oorspronkelijk lied van Ned Jones en Hoagy   (Hoagy met een H ) Carmichael.  Door Nice and Easy gezongen in de uitvoering van Vicki Brown.
  • HEEL EVEN,  oorspronkelijk een Italiaanse compositie van Eduardo De Crescenzo, maar bij ons bekend geworden in de uitvoering van Shirley Zwerus (*1946) , die al vele jaren in Spanje woont.
  • MAG IK DAN BIJ JOU, Oorspronkelijk geschreven als openingslied van de theatervoorstelling  Hete Vrede en in 2011 verschenen op het Album "Wat ik zeker weet" in 2011. Gecomponeerd door Rogier Wagenaar en Sander Geboers en van tekst voorzien door Claudia de Brey
  • LAAT ME, oorspronkelijke titel "Vivre", geschreven door Serge Reggiani. Herman Pieter de Boer zorgde voor die prachtige vertaling. Binnen het Nederlandse repertoire niet meer weg te denken in de uitvoering van Ramses Shaffy.

Frieda Bosch

Frieda Bosch heeft vanuit haar christelijke wortels van kind af aan gezongen en piano gespeeld. Zij zong solo in kerken en stapte na haar tienertijd over op lichte muziek, is opgeleid op de Academie voor Lichte Muziek van John de Mol sr., deed  mee aan talentenjachten, zong in combo’s en bands, op feesten en in kroegen. Een bewonderaar: “In de breekbaarheid van haar stem hoor je haar leven en in de schone eenvoud van haar teksten merk je wat jou en mij zo mooi maakt.”

Frans Schulze 

Frans Schulze (1942) is geboren en getogen in een muzikale familie met zijn moeder als violiste in kamermuziek ensembles en zijn vader als begaafd amateur pianist en dirigent. Op zijn zesde kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vanaf zijn tiende jaar bezocht hij de muziekschool van het Amsterdamsch Conservatorium in de Bachstraat in Amsterdam. Grote druk en het verwachtingenpatroon van anderen leidde ertoe dat hij zes jaar later de piano vaarwel zei. Na omzwervingen vond de muze hem terug en nu in de vorm van lichte muziek. “Muziek maken is altijd de rode draad in mijn leven en mijn redding geweest”, zegt hij. Schulze is onder meer recensent/interviewer  voor het blad Pianowereld.


Bericht plaatsen

translation missing: nl.blogs.comments.moderated