Ester Natzijl met “Watching” in Zael

In gevecht met haar demonen

Op 7, 8 en 9 oktober treedt allround danser, poppenspeler en theatermaker Ester Natzijl in Zael op met haar veel geprezen “One woman show” in Watching, Ceci nést pas de deux.

Dat doet zij samen met haar levensgrote schuimpop en avatar. Wij zijn ontzettend blij. Het is een unieke voorstelling. Het gebeurt in het kader van Puppet International. Kaarten zijn hier en bij Ogterop verkrijgbaar. Ester studeerde theater en dans aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en danste bij Introdans en het Nederlands Dans Theater. Als freelance danser participeerde zij in talloze projecten, zoals met het Frankfurter Ballet. Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde zij haar MA in theaterwetenschappen.

Haar voorstelling: “[A]... mesmerizing, beautifully produced performance that provides different views of what a relationship can be, that shifts perspectives by shifting our view on what is alive and what is not, who is in charge of whom? Some called it sublime, some called it surreal, some called it superb.” – Amsterdam Fringe Festival Jury, 2015.

Kaartjes via Ogterop of Puppet International.

In 2009 trad Ester op als danser en actrice in in Last Touch First, een coproductie van Jiří Kylián en Michael Schumacher in Moskou, Wenen en  Rome. In 2011 danste zij in Les Sylphides van Nicole Beutler. Naast tal van andere optredens was zij poppenspeler in  The Recycle Project van theatermaker Ulrike Quade. Zij schiep in 2012 haar eigen dans en poppentheater PROPS  voor het Over het IJ festival en de Fringe Amsterdam. Recent werkte zij met Duda Paiva Company DPC als danser en poppenspeler. De voorstelling Watching is haar eerste “One womanshow”, dat wil zeggen, samen met haar innerlijke demonen die zij herschept in een “humane” schuimpop waarin zij al haar expertise samenbundelt.

Watching, Ceci nést pas de deux is is door Ester ontworpen en uitgevoerd, met een aantal adviseurs. Het verbeeldt een gevecht tussen een vrouw en haar innerlijke demomen die proberen haar leven te roven. Het is ook een soloduet met een levensgrote schuimpop; een duet over een vrouw geconfronteerd met haar angsten en verlangens geuit in een voorstelling vol humor en verschrikking, samen met haar soms extreem kwade avatar.

Ester Natzijl treedt vrijdag 7 oktober in Zael op om 12:40, 16:40, 17:40 en 18:40 uur.

Op zaterdag 8 oktober treedt zij op om 12:40, 15:40, 16:40 en 17:40 uur. Op zondag 9 oktober treedt zij op om 11:40 13:40, 14:40 en 15:40 uur.


Bericht plaatsen

translation missing: nl.blogs.comments.moderated