Kaoru Iwamura "Thin Air" @ Erato 2021

Thin Air -Tsoupaki

Erato festival 2021 nam deel aan  Festivals for Compassion. De Japanse pianiste Kaoru Iwamura speelde op 6 november 2021 in de huiskamer van de familie Van kasteel Thin-Air  van de Grieks-Nederlandse Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. Met Festivals for Compassion tonen nationale en internationale festivals hun hart vol compassie en solidariteit met iedereen die geraakt is door de Coronacrisis. Het speciaal voor dit doel gecomponeerde Thin Air gaat als een muzikale estafette over de wereld en is inmiddels door meer dan vijftig artiesten op diverse instrumenten en vocaal uitgevoerd. Zij speelt het werk op haar originele forte piano.

Tsoupaki zegt over Thin Air: “Ik zie dat een ander tijdperk is gekomen. Daarin zit ook een vorm van lichtheid, want het leven gaat verder. Wij moeten onze menselijkheid opnieuw voelen en onze compassie voor elkaar. Daar gaat Thin Air over”. Wil je meer weten over dit bijzondere project? Kijk dan hier: https://festivalsforcompassion.com En hier voor de opname: https://festivalsforcompassion.com/timeline/

Over Kaoru Iwamura

Kaoru begon op vier jarige leeftijd met pianospelen en studeerde aan de Musashino Academy of Music in Tokio. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote interesse voor de historische uitvoeringspraktijk, in het bijzonder die van de fortepiano. Haar passie voor dit instrument bracht haar naar Nederland, waar ze zich verder specialiseerde in de fortepiano aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Ook studeerde zij een jaar in Mozarteum in Salzburg als Erasmus-uitwisselingsstudent.


Bericht plaatsen

translation missing: nl.blogs.comments.moderated