Agenda


September 2017

16 septemberFocus op Interbellum (Eisler Trio)
Met heel veel plezier kondigen we vast aan dat op zaterdagavond 16 september het befaamde Eisler Trio in Zael komt spelen. Sopraan Bauwien van der Meer, cellist Joris van Haaften en gitarist Annedee Jaeger. Het fascinerende programma iIs gericht op het interbellum met onder meer werken van Hanns Eisler en Kurt Weill.

Oktober 2017

14 oktoberMediterrane Nachten
Wie vol weemoed terugdenkt aan de voorbije zomer kan met “Mediterrane nachten” nog even nagenieten van een programma vol Spaans temperament en Italiaanse hartstocht.  Henriëtte de Groot, begenadigd (mezzo) sopraan en Nico Donkervoort nemen u mee in een meeslepend verhaal over de liefde. Van de Spaanse passie en dramatiek van Granados, waarin een meisje huilt om een verloren geliefde, tot de magistrale Italiaanse filmmuziek van Morricone, waarin een fantasie wordt beschreven van een betere wereld.

November 2017

4 november

Franse chansons met Les Copains

Als je van Frankrijk en het Franse chanson in al zijn facetten houdt, kom dan naar Les Copains, drie doorgewinterde muzikanten die al zingend met hun instrumenten een Franse avond met allure neerzetten. Zij spelen gitaar, contrabas en accordeon. Hun repertoire varieert van klassieke chansons tot minder bekende liederen met een vleug gypsy of jazz. Denk aan Charles Aznavour en Georges Brassens, maar ook aan jongere en minder bekende zangers zoals Thomas Dutronc, Zaz en Gilbert Laffaille. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Alliance Française in Meppel.

11 november

Speelhuys met Amsterdams nachtleven

Bij de opening van het Carnaval seizoen komt het ensemble Speelhuys liederen en liedjes zingen die in de 17e eeuw in de Amsterdamse kroegen speelhuizen werden gezongen.  Speelhuys geeft een  flinke knipoog naar carnaval, maar ook naar door Zael gewenste muzikale zaken van ander twijfelachtig allooi. Het wordt een bonte, feestelijke avond voor een breed publiek.

18 november

In Morpheus armen

“Alsof ik het ene cadeautje na het andere voor het publiek mag uitpakken”. Zo voelt voor sopraan Sinje Kiel het programma “In Morpheus armen” dat zij samen met luitist/gitarist David van Ooijen zingt en speelt. Met naast Engelse en Italiaanse vroegbarok prachtige wereldmuziek en slaapliedjes om wakker van te worden. Sinje trad al eerder met veel succes in Zael op.