Coronamaatregelen

Voor het bijwonen van onze voorstellingen is een coronatoegangsbewijs nodig. U kunt dit toegangsbewijs laten zien als u volledig gevaccineerd bent, corona heeft doorgemaakt en u dit middels een herstelbewijs kunt aantonen, of een sneltest heeft laten afnemen via Testen voor Toegang en deze negatief is. Deze test is gratis.

Hoe komt u (tijdig) aan een coronatoegangsbewijs?

U bent volledig gevaccineerd.

Wanneer u volledig gevaccineerd bent kunt u via de CoronaCheck-app op uw smartphone een QR-code genereren. De QR-code kunt u tonen bij binnenkomst van de voorstelling. Wanneer u geen smartphone heeft is het ook mogelijk uw QR-code te printen en mee te nemen. Hieronder staat hoe.

  • Download de CoronaCheck-app (versie 2.0.0) uit de App store of Playstore.
  • Log in met uw DigiD. Als u daarvoor toestemming heeft gegeven worden uw vaccinatie gegevens automatisch opgehaald.

Wanneer dit niet werkt kunt u het vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de App. Op de site van Rijksoverheid staat hoe dit moet.

Heeft u liever een papieren corona toegangsbewijs dan kunt u de QR-code ook printen en meenemen naar de voorstelling. Dit kunt u doen door de stappen te volgen op coronacheck.nl/nl/print/

Hou er rekening mee dat u de QR-code tijdig ‘ophaalt’ om telleurstelling te voorkomen.

U bent niet, of deels gevaccineerd tegen corona.

Wanneer u niet, of onvolledig bent gevaccineerd kunt u een corona toegangsbewijs krijgen door u te laten testen via Testen voor Toegang. Afname van de test is gratis. De dichtstbijzijnde testlocatie vanuit Meppel is in Zwolle of Assen.

Zo werkt het:

  • Download de CoronaCheck app op uw telefoon via de App Store of Play Store.
  • Maak een testafspraak bij één van de aangesloten testlocaties. De App selecteert het juiste testmoment. Een negatieve testuitslag is 24 uur geldig.

Heeft u geen smartphone? Dan kunt u ook een afspraak maken via https://www.testenvoortoegang.org

  • Na een paar uur krijgt u de testuitslag. Is deze negatief, dan kunt u een corona toegangsbewijs maken.
  • Bij de testuitslag wordt een ophaalcode meegestuurd. Deze ophaalcode gebruikt u in de CoronaCheck app om uw QR-code te genereren.

Heeft u geen smartphone? Dan kunt u de ophaalcode ook invullen bij https://coronacheck.nl/nl/print/ De website genereert een testbewijs in de vorm van een QR-code. Die kunt u geprint meenemen naar de voorstelling.

Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.

U heeft corona gehad en bent hersteld.

Wanneer u corona heeft gehad en dit kunt aantonen met een positieve PCR test die tussen de 12 en 180 dagen oud is, dan kunt u een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck app. Dit gebeurt automatisch als u met DigiD inlogt op de app.

Met dit herstelbewijs heeft u toegang tot de voorstellingen.

Op https://coronacheck.nl/nl vindt u alle up to date informatie over de corona toegangsbewijzen.