Programma September-December 2017


Focus op Interbellum (Eisler Trio)

16 september

Met heel veel plezier kondigen we vast aan dat op zaterdagavond 16 september het befaamde Eisler Trio in Zael komt spelen. Sopraan Bauwien van der Meer, cellist Joris van Haaften en gitarist Annedee Jaeger. Het fascinerende programma iIs gericht op het interbellum met onder meer werken van Hanns Eisler en Kurt Weill.

Mediterrane Nachten

14 oktober

Wie vol weemoed terugdenkt aan de voorbije zomer kan met “Mediterrane nachten” nog even nagenieten van een programma vol Spaans temperament en Italiaanse hartstocht.  Henriëtte de Groot, begenadigd (mezzo) sopraan en Nico Donkervoort nemen u mee in een meeslepend verhaal over de liefde. Van de Spaanse passie en dramatiek van Granados, waarin een meisje huilt om een verloren geliefde, tot de magistrale Italiaanse filmmuziek van Morricone, waarin een fantasie wordt beschreven van een betere wereld.

Franse chansons met Les Copains

4 november

Als je van Frankrijk en het Franse chanson in al zijn facetten houdt, kom dan naar Les Copains, drie doorgewinterde muzikanten die al zingend met hun instrumenten een Franse avond met allure neerzetten. Zij spelen gitaar, contrabas en accordeon. Hun repertoire varieert van klassieke chansons tot minder bekende liederen met een vleug gypsy of jazz. Denk aan Charles Aznavour en Georges Brassens, maar ook aan jongere en minder bekende zangers zoals Thomas Dutronc, Zaz en Gilbert Laffaille. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Alliance Française in Meppel.

Speelhuys met Amsterdams nachtleven

11 november

Bij de opening van het Carnaval seizoen komt het ensemble Speelhuys liederen en liedjes zingen die in de 17e eeuw in de Amsterdamse kroegen speelhuizen werden gezongen.  Speelhuys geeft een  flinke knipoog naar carnaval, maar ook naar door Zael gewenste muzikale zaken van ander twijfelachtig allooi. Het wordt een bonte, feestelijke avond voor een breed publiek.

In Morpheus armen

18 november

“Alsof ik het ene cadeautje na het andere voor het publiek mag uitpakken”. Zo voelt voor sopraan Sinje Kiel het programma “In Morpheus armen” dat zij samen met luitist/gitarist David van Ooijen zingt en speelt. Met naast Engelse en Italiaanse vroegbarok prachtige wereldmuziek en slaapliedjes om wakker van te worden. Sinje trad al eerder met veel succes in Zael op.

Inge Tibben – Power

25 november

Zangeres Inge Tibben brengt onder de titel “Power” een prachtig en indringend bouquet van tijdloze liedjes/songs uit de moderne muziek van de afgelopen eeuw. Zij zingt nummers die “Kracht” bevatten, hetzij energetische, positieve en/of creatieve kracht, in de muziek zelf, de artiesten of de teksten, van voor haar bewonderenswaardige vrouwen. En dit in vier verschillende talen, namelijk Engels, Frans, Duits en Nederlands.

Kerst met Charlotte

22 december

Onze eigen Meppelse mezzosopraan Charlotte Stoppelenburg brengt samen met pianist Jeroen Sarphati een echt Nederlands kerstprogramma, dit in het kader van het De Klerk en Andriessen jaar. Het is een unieke gelegenheid om in saamhorigheid te luisteren naar diep bewogen kerstlieden van Hendrik Andriessen, Albert de Klerk, Wim Stoppelenburg, Alphons Diepenbrock en Willem Andriessen. Maar Charlotte zou zichzelf niet zijn als zij niet ook mediterrane toetsen zette met Respighi en De Falla. Een bewogen avond onder de kerstboom in de intimiteit van Zael.